Skaffa hund, saker att tänka på

Det finns många saker som man måste tänka på när man överväger att skaffa en ny valp. Oavsett vilken ras man faller för så finns det alltid en väsentlig sak att ha i tanken förutom hundens olika egenskaper. Det är den totala kostnaden för din hund.

Det finns många saker som ökar på kostnaden för hunden förutom själva inköpspriset — några av de stör kakbitarna här är försäkring, veterinärkostnader samt föda. Dagens uppfödare blir allt bättre på att se till så att just deras ras inte blir sönderavlad. Men det finns trots detta hundraser som lider av stora hälsoproblem som kan leda till höga kostnader och ett kort liv för din hund.

Engelska Bulldogs

Den Engelska Bulldogen är idag en populär ras, liten kompakt med en underhållande personlighet är några av anledningar till detta. Men rasen dras med en mängd hälsoproblem vilken i de flesta fall leder till höga räkningar från veterinären samt en högre försäkring. Några av de vanligaste åkommorna är hjärtsjukdomar, höft-dysplasi, cancer, multipla ögonproblem, allergier, hudproblem. Trots allt detta blir dem i ungefär 8-10 år gamla.

Schäfer

En av de mest populära hundarna i världen råkar också vara en av de minst friska. Det är tragiskt, men sant. Man kommer förmodligen få spendera runt 25 000 kr oavsett vilken stamtavla hunden har. Tyvärr lider rasen av en mängd problem till följd av en allt för intensiv avling. De vanligaste hälsoproblemen är bland annat allergier, gastrointestinala sjukdomar, uppsvälldhet, cancer, degenerativ myelopati, och har höft- och armbågsdysplasi. Faktum är att deras försämrade hälsa är en del av orsaken till deras nedgång i arbetsområden som polis, militär och räddning.

Så med allt detta sagt, tänk igenom och gör din efterforskning ordentligt innan du slår till. För när din nya kärlek har flyttat in kommer du göra allt för att den ska må bra och få ett långt och bra liv. Detta kan tyvärr leda till att man måste ansöka om ett lån för att kunna låsa den situation. Samlingslån.se listar några kreditalternativ som kan användas till just detta. Men vi får hoppas att detta aldrig kommer att behövas och både du och din kamrat för ett bra liv tillsammans.