Kennel

Oavsett om du är en förstagångshundägare eller en erfaren hunduppfödare, finns hos de flesta kennels registreringstjänster, hundutbildning och praktiska resurser. Kennels erbjuder löpande support och för att göra verksamheten med avel lite enklare. Att vara medlem är lika givande för hundägare, inklusive värdefulla fördelar och resurser för att säkerställa en livstid av troget hundsällskap.

Om Kennels

En kennel är en struktur eller skydd för hundar eller katter. Kennlar, betyder en samling av byggnader eller en egendom där hundar eller katter är inhysta. En kennel kan tillverkas av olika material, den mest populära är trä och duk.

Avelsklubbens medlemmar förväntas följa allmänna etiska regler och riktlinjer för den berörda rasen. Kennelklubbar kan också fastställa kriterier som ska uppfyllas innan de utfärdar registreringsdokument för valpar som föds upp. Ett kennelnamn är ett namn som associeras med varje avelskennel: det är den första delen av det registrerade namnet på en hunds stamtavla som uppfötts där. På samma sätt är ett kattregister en organisation som registrerar katter för utställnings- och avelsändamål. Ett kattregister är inte detsamma som en kattklubb eller avelsorganisation.

Hundras

I tusentals år uppfödde människor hundar mot de fysiska och mentala egenskaper som bäst lämpade för det arbete som förväntas av dem. Tex greyhound typerna är uppfödda för att jaga flyktiga byten, och de enorma mastifftyperna som används som vakthundar och krigare, är två gamla exempel på hundar uppfödda för specifika jobb.

Så småningom uppstod specifika raser av hundar, skräddarsydda för att passa uppfödarnas lokala behov och omständigheter. Greyhound, till exempel, var grundtypen för den enorma irländska Wolfhound och den läckra italienska Greyhound. Alla tre har en distinkt likhet, men du skulle aldrig missta en för en annan.

När är en ras en ras och inte bara en typ av hund? Det enklaste sättet att definiera en ras är att säga att det alltid ”föder sant”. Det vill säga att avel en renrasig irländsk Setter till en annan renrasig irländsk Setter kommer alltid att producera hundar igenkännliga som irländska Setters.

Varje ras fysiska egenskaper, rörelse och temperament fastställs i ett skriftligt dokument. Till exempel anger rasstandarden de egenskaper som gör en Cocker Spaniel till en Cocker Spaniel och inte en Springer Spaniel.

Exempel Alaskan Malamute

Deras ursprung antyder en arktisk släde hund: Tunga ben, djupt bröst, kraftfulla axlar och tät, väderbeständig päls. Deras mandelformade bruna ögon har en tillgiven gnista, vilket tyder på att de njuter av att smyga med sina människor när arbetsdagen är klar. De är flockdjur och i din familj måste ledaren vara du. Om en Alaskan Malamute inte respekterar dig, kommer han att äga dig istället för tvärtom. Fast men kärleksfull träning bör börja i tidig valp. Med detta sagt, en väluppfostrad Mal är en glädje att vara med — lekfull, mild, vänlig och fantastisk med barn.